bettansmusikal.com

I Nacka FORUM

SJÄLVBIOGRAFI

Elisabeth "Bettan" Skohg

"Dans & Musikal med Bettan" grundades 2006 av mig kallad ”Bettan” 

Vi tjuvstartade redan 2003 & 2005 med lägerskola.

MIN HISTORIA:


Innan dans & musikal uppsättningarna har jag själv jobbat och varit aktiv för att vara med och bygga upp barndans-verksamheten på Lasse Kühlers dansskola under ca 20år. Att jobba sida vid sida med Eva Johnson som idag är rektor och grundare på Bace23 har gett mig goda erfarenheter och jag är idag så tacksam. Det började med att som ung tonårstjej, efter vistelsen i Boston och New York med erfarenhet för olika dans upplevelser,  fick jag äran att få dansa i olika projekt och assistera legenden, Lasse Kühler som idag inte finns med oss längre. Att vara förebild till de yngre eleverna var för mig viktigt. Det har jag idag tagit till mig i mitt arbete som verksamhetschef och VD. Jag har alltid tyckt om att dansa och sjunga med olika ”performance” som utmaning. Problemet var att aktiviteten oftast krockade med familjens Skohgs andra intressen som ung. Under tidig barndom var jag mer inriktning på bl.a Friidrott, orientering, fotboll, en kort tid också- hockeybocky, skidor och bandy som var en del av den gemensamma aktiviteterna tillsammans med mina 4 bröder. Det var dansaren Inger Rudh som upptäckte mina danstalanger som 8åring, då jag fick vara med i hennes privata dansgrupp. Teatern, musiken, dansen och sången började inspirera mig mer och mer. Även aerobics utbildningen med Yvonne Lin och ledarskaps- utbildningarna (UGL), kom att intressera mig, genom fördjupning av personliga utveckling som stärkte min självkänsla än mer.

EN RESA AV PERSONLIG UTVECKLING MED MUSIKALPRODUKTIONERNA:

Tillsammans i grupperna finns det möjligheter att utvecklas som person med de grupp processer som får oss att förstå lite mer av oss själva. En konst för alla, både deltagare och ledare under ens hela liv oavsett var man väljer för yrke, levnadsstil och i möten med andra människor och grupper. 

Det unika med verksamheten är att vi undviker tävlingar med varandra, utan försöker istället hitta varandras olikheter och de begåvning vi redan har för det intresset vi är intresserad av. Att vara tillsammans med andra är så viktigt för barn, unga och även många vuxna som söker tillhörighet. Därför har vi bestämt oss att så lite som möjligt skapa elit grupper under deltagarnas unga år. Inte förrän gruppen blir stabil och har viljan att skapa en nivå som passar gruppen själva. För mig är det viktigt att känna självkänsla och tillit till sig själva först.


IDROTTEN:

Hässelby SK - långdistansare 800m, kula, längd mm Mälarhöjdens IK - Skidor och orientering IFK Stockholm - Fotboll, bandy, hockeybockey Brorsans egen träningsgrupp: "Komplex" - Orientering

SAMMANFATTNING:

Aktiviteter & Utbildningar:

 • Barn&Ungdomslinjen med rytmik som extra.
 • Psykologikurs 4 terminer - barn från 0-12år.
 • Freestyle- Danstävlingar med Gunnar Lilja- Hornsgatan
 • Improvisationskurs inom dans-, språk- målning mm 4 terminer
 • Inger Ruhds egna dansgrupp / Performance som ung.
 • Lasse Kühlersdansskola 3åriga linje + Performance med olika uppdrag.
 • In joy of Moment Boston/ USA - dansklasser (jazz, balett, step, modern)
 • Kulturama 1år - Modendanslinje/Freedance
 • Yvonne Lin - Aerobics instruktör steg 1-2.
 • Lillsved, att träna barn och unga
 • Skrivlust - 4 terminer
 • Ledarskapsutbildning : steg 1-4
 • UGL via Idrott
 • UGL - via personlig utveckling
 • Olika sorters coaching behandlingar
 • Livets hårda skola

MINA AMBITIONER:

Min uppfattning under min långa resa är att alla kan lära sig dansa och sjunga om personen själv är motiverad, tycker att det är kul och får rätt stöd. Självklart är personkemin med ledaren mycket viktig, då ledaren har ett ansvar att inspirera, se individen, vara aktiv, intresserad, kunna vara god förebild och kunna vägleda till en positiv riktning i aktiviteten. Att stå på scen för att dansa, sjunga och agera är bara en del av hela uppsättningen. Att vara medveten om scennärvaron och tala inför en stor publik är en konst. Aktivitetsutbildningen hos oss kommer även handla om scenkonsten som medför dekor, scenkostym, ljus, ljud på scenen. Med både svåra och enkla dansrörelse är en konst isig och då tillsammans med kostym och ljus blir det en fantastiskt konstart. Utforska sin egen röst med lekfulla övningar kan ge roliga lektioner med ljud och toner vi alla kan sjunga till. Ett agerande med inlevelse av olika känslonivåer är inlevelsen i vår historia som vill bli berättad och här möjligheten till performance på scen.

Tillsammans med mina kollegor och deras engagemang vill jag presentera den unika barn & ungdomsmusikalen och välkomna er till en värld med skratt, glädje, även goda utvecklings möjligheter till resultat.

Med respekt för barnens lektion, arbetar vi gärna fullt ut med vår konstnärliga ledarskap och vill absolut inte bli störda.

Alltså, alla våra kurser jobbar vi gärna ostört men kom gärna på våra shower!

Väl mött, Elisabeth "Bettan" Skohg